Na již dříve avizovaný tábor Fanča nastoupila s dvoudenním zpožděním v pondělí odpoledne: mírně mžilo a z auta vyskočila rovnou do kruhu ke cvičení základní poslušnosti. To ještě ustála, ale když zjistila, že jsem s sebou nepřivezla její gauč a že bude spát na zemi, cimru sdílet s dalšími třemi psy, po táboře chodit na vodítku, místo dlouhých procházek lesem bude chodit s ostatními na venčící louku a řady táborových aktivit se nezúčastní, protože bude muset být zavřená v chatce, zamířila k autu s tím, že jedeme domů.
To se ovšem, děvenka, přepočítala. Chtěla tábor, má ho mít! A tak se s odporem začala sžívat se spolubydlícími beagly Maxem a Kiwískem a se starou známou ze cvičáku Kasey (PRT). Táborový ruch a rejdění pejsků po chatce připravily Fanču o její vysněný klid - odpor ke ztrátě pohodlí dávala první dva dny ostentativně najevo ukázkovou letargií a důsledným odmítáním stravy včetně pamlsků. Až ve středu večer akceptovala změnu a začala si hrát s Kirou, která vyvíjela usilovnou snahu Fanču rozveselit. Poslední dva dny už byla v pohodě. Bezpochyby k tomu přispělo i to, že jsme spolu s Hankou, Nikolou a Petrou (a se psy Simbou, Kirou, Maggií a Tabinkou) na vlastní triko trochu uvolnily nečekaně přísná pravidla tábora a vyváděly psy do lesa na dlouhé procházky, dopřály jim hru před chatkami a nechávaly je o samotě jen v době jídla. I přes tuto "revoltu" jsme zvládly výcvik a soutěže, v nichž se blýskla zejména Kira, a to nejen díky svému bravurnímu výkonu v coursingu, Fanča zužitkovala svou nenáladu při zkoušce odložení, přestože jí nesportovně naladění protivníci pokřikovali za zády, a Maggie pobavila publikum, když si na chvilku "odběhla" z coursingové dráhy pro ovace k divákům, jakoby tušila, že po té, co ztratí střapeček z dohledu, se již potlesku nedočká. Tabinka ve svých 4 měsících prošla překážkovou dráhu lépe než něktěří mazáci a Simba zahanboval svou disciplinovaností. Shrnuto a podtrženo: přestože to zpočátku nevypadalo moc nadějně, zvládly jsme první tábornickou etapu letošních prázdnin bez úhony a díky té zrzavé smečce jsme si ji často i užívaly.
Fotky jsou průřezem celého táborového týdne, bez ambicí na chronologické dokumentování činnosti. Ty lepší jsou z aparátu obsluhovaného Nikolou Pánkovou a mám je od ní zadarmo.
Fanča akceptovala bydlení v chatce pod podmínkou, že bude moci přes den na postel
Spolubydlící: Kasey
Spolubydlící: Max
Spolubydlící: Kiwísek
Kiwísek je sotva tříměsíční roztomilý kluk
Zprava nás hlídali sošní chlapci Creasy a Dar
Zleva sousedil Baron (předvádí daun... jenom když chce)
Když paničky odejdou na snídani
Hanka s Petrou k nám přišly na čaj, Tabinka by radši něco výživnějšího
Tabi se seznamuje s Jerrym - dohlíží Max
Pro jistotu je sledují i Hanka s Maggií
Tabince totiž Jerry připadá jako roztomilý plyšák
Fanča na návštvě u Pánkových
Soutěž v odložení
Fanča v přípravě na agility - cvičí Maggie
Fanča stále v přípravě - skáče Creasy
Fanča v akci
Slalom v hlemýždím tempu
V tunelu by snad mohla i bydlet
A pak že málo chválím!
Skoro nic jiného nedělám
Resuscitace psa po vrcholovém výkonu
Fanča na coursingové dráze zkoumá vodící lanko (trochu ji to zdržuje)
Ukázky obran (to se Fanča nesměla ani dívat)
Ukázky obran
Ukázky obran
Někteří cvičí, jiní se dívají
Někteří cvičí, jiní se dívají
Maggie sleduje dění pozorně
Fanča s Kirou si udělaly přestávku po svém
Tohle cvičení mají nejradši
Skáčou u toho lépe než přes překážky
Ranní procházky byly idylické - i s plachými diváky
Mám nebo nemám....
Mám!
Ze společných procházek
Skrumáž
Na procházkách je veselo! (Kira)
Já ti jednu majznu, žes to neviděla! (Hanka a Maggie)
Fanča na venčící louce
Společné foto (Tabinka v pozadí na společné fotografování .... zatím nereflektuje) Fanča, Dar, Simba, Kira, Maggie
Tabi je vodomil
Kira má Tabinky až nad hlavu
Simba je ve vodě opatrnější
Na lávce z venčící louky
Dar běží jako o závod
Kira rozmlouvá s Maggie
Fanča ulovila myšičku - byla hodně malinká
Maggie a Tabi v poli
Do pole se hrnou všichni
Fanča s Kirou si domlouvají společný výpad
Sám ridgeback v poli (Maggie)
Fanča, Simba a Kira
Kasey okupuje Fančinu postel
Koukej odsud mazat ...
... nebo ti jednu plácnu
Počkej, počkej, ne tak zostra!
Domluvíme se
Já jsem hodná holka
Můžeme tu být spolu
A slyšela jste, pani, tu vo tom jezevčíkovi ...?