Na tradiční odtučňovací procházku mezi svátky jsme se nakonec scházeli nadvakrát.
Veškerý grafický, textový a jiný obsah či součást těchto stránek je předmětem autorského práva ve smyslu Autorského zákona č. 121/2000 §11.
RSSPřidejte si naše stránky do své RSS čtečky!
28. prosince 2009 | Fotogalerie »2009
Na tradiční odtučňovací procházku mezi svátky jsme se nakonec scházeli nadvakrát.
Na pondělí byla avizována pořádná lítačka - a jak Fanča řekla, tak i udělala: sbalila své kumpány a zatáhla je na pořádnou loveckou výpravu. Sami toho totiž nejsou schopni, jak se můžete dočíst v Teově první reportáži ze Štěpánské procházky. Stejně jako v sobotu chyběly i dnes Qwandoyky, které byly na zpáteční cestě ze své východní mise; obvyklou sestavu Magmabony, Canny, Honey, Teo a Eliška obohatil Dar, který s sebou přivedl Oggise. Ani nevím, co Konoušovou dožralo víc, jestli přítomnost kluků nebo nepřítomnost holek, ale se sveřepostí sobě vlastní to hned na louce otočila a pelášila trapem (Jožka Pribilinec by jí nestačil, i když technicky by jí konkurovat mohl) zpátky do Velké Dobré. Odchyt se podařil ještě v lokalitě Dívčích hradů a zbytek tříhodinové procházky plné sluníčka šla Conny spořádaně na vodítku; když se u kadibudky otáčelo k domovu, občas probleskla i troška elánu.
V úterý byla na tutéž dobu sezvána výhradně dámská společnost - Kira se chtěla podělit o zážitky z výletu na Ukrajinu a to pro samčí ucho není. Azik si hned u parkoviště výrazně koledoval o vyobcování z dívčí společnosti, když při čůrání zvedl nožku ... jenže má protekci a tak mohl zůstat, jenom nesměl poslouchat. Něco ale přeci jen zaslechl a ke konci procházky se do Kiry bláznivě zamiloval - vyzpíval svou lásku pubertálním zpěvem .... a zůstal nevyslyšen. Mohla to být monotematická procházka, ale naštěstí jsem tady já. Připravila jsem si odměnu pro objekty mých oblíbených společných - pytlík sušených ledvinek. Honey se ovšem nevydržela dívat, jak se svýma neohrabanýma intelektuálskýma ručičkama snažím rozervat obal a vzala distribuci do svých rukou - vlastně tlamy. Řeknu vám, takový poprask "fotící louka" ještě nezažila: všichni - čtyřnožci i dvounožci - běhali sem a tam a honili Honey, která distribuovala jen pro sebe. Nakonec ji odlovili, zrzaví soukmenovci stihli sice ještě dvě další předávky přes Eiby ke Kiře - to byla ovšem osudová chyba, protože Kira na povel úlovky odevzdává. Z poslintaného pytlíku jsem na louku vysypala drť, kterou honiči poslušně spásli (jen ti čtyřnozí, samozřejmě) a než jsme stačila zmuchlat pytlík do dlaně byla tu Honey znovu - tentokrát neponechala nic náhodě a okamžitě ho spolkla! Pokud vaši psi netráví igelit dobře, na vycházky se mnou nechoďte!