Fanče začaly jarní prázdniny. Ani nevím, proč se jim říká jarní. Pokud si děláte starosti o to, co bude Fanča dělat celý týden beze mne, nemějte obavy, já to budu mít horší. Škoda, že naděje na změnu v rodinné dělbě práce (Fanča by vydělávala a já si užívala) je mizivá.
Při dnešní pionýrské procházce kolem Kraváku vyšlo najevo hned několik věcí: Fančina nově nabytá dovednost chodit po ledové krustě na závějích sněhu je jí k ničemu, všude je prašan a strašně se boří. Tím pádem mohou zůstat srnky i zajíci v naprostém klidu, protože se Fanče zaboří zadek hned, jak sejde ze správné cesty. Bořící se zadek přináší další úskalí: Fanynka se se svými fyziologickým potřebami důsledně uchyluje do ústraní... dnes to parkrát zkusila, než jí docvaklo, že to takhle nepůjde a premiérově položila bobek v běžkařské stopě (tvářila se ale dost provinile). Už jste si určitě položili otázku, jak se šlo mně, když se Fanče bořil zadek... no hůř! Třikrát jsem za sebou nechala stopu, které se říká lavór, a to jsem se musela dopustit i lehké akrobacie, abych si objektivem nezpůsobila něco, co by se špatně vysvětlovalo.
U vogelfutteru je pořád plno
Někdy to vypadá, že to pěkně klouže!
Tohle je brhlík (... minule tu byla sojka... znáte tu od Pavla Dobeše?)
Mohlo by se zdát, že hlídá (za příznivějších podmínek se tady opaluje)
Vyrážíme do lesa
První pokus (sejít z cesty)
Zpátky to jde špatně
Musí se do toho pořádně opřít
Když se drží ve stopě, jde to líp
Výhled na Mladé Buky
Schovka?
Na rozdíl ode mne se ona na každém kroku nepropadá
Na zahrádce před hotelem dnes nikdo nebyl
Fanča jde zkontrolovat led na lesní nádrži
Vzala to důkladně (i bez bruslí)
Na Farářské louce je ráj pro běžkaře
Přemlouvám Fanču, ať skočí přes ohradu (nežere mi to)
Skočila, ale zpátky už jen podlézá
Tuší, že to nebylo ono
Běží, ani se stopy nedotkne
Posezení na Simonině vyhlídce jsme dnes vynechaly
Musely jsme se kochat vestoje
Pro případ, že by Fanča byla čilá i v podvečer, může si dát trochu večerního sportu
Doufám, Lado, žes už jedla, tohle je totiž pro Simonu
Fanynka si smlsla na morkové kosti
Přikrytá