Leitmotivem týdenního výcviku na záchranářském trenažeru na Spáleništi by docela klidně mohlo být Nietzscheho "Co mne nezabije, to mne posílí!"
Veškerý grafický, textový a jiný obsah či součást těchto stránek je předmětem autorského práva ve smyslu Autorského zákona č. 121/2000 §11.
RSSPřidejte si naše stránky do své RSS čtečky!
23. dubna 2017 | Fotogalerie »2017
Leitmotivem týdenního výcviku na záchranářském trenažeru na Spáleništi by docela klidně mohlo být Nietzscheho "Co mne nezabije, to mne posílí!"
Organizátoři ze SAR-DOG nazvali celou akci trochu eufemisticky "Jarní výcvikový tábor pro psovody záchranných psů". Kromě jara, které trvalo jen několik hodin, jsme v tom týdnu zažili ještě opravdickou zimu i nevlídný podzim. Když bylo počasí nejhorší, měli jsme program tak nabitý, že nebyl čas si stěžovat. A že by bylo na co!!!!
Odhlédneme-li od počasí, byl to úplně nejvíc záchranářský týden ze všech. Kali byla v sedmém nebi: týden na samotě na Šumavě, daleko od civilizace, a samá práce! Poprvé se předvedla jako spolehlivý záchranářský pes, zasahovala jistě a sebevědomě, zvládala bez mrknutí oka áčkové úkryty a v zápalu boje štěkala i s paletou na zádech. Při výcviku poslušnosti si trenérka z nejpovolanějších, Júlia Bukovinská, ani nevšimla, že je to vlastně magor pes.
Zrzky byly neskonale hodné, ostatně jako vždy. Povalování ve srubu prokládaly procházkami po šumavských hvozdech, nikoho a nic neřešily. Fanynka uprostřed týdne oslavila své 11. narozeniny, dostala dort a na její zdraví si s chutí připili i ti, kteří ji dosud neznali. Neměli na výběr.
Psovodi se zocelovali po všech stránkách včetně schopnosti zvládnout záchrannou akci spojenou s vyhledáváním pohřešovaných osob. Ano, pěkně s vyznačenými terény, GPS v jedné ruce a vysílačkou v druhé. Ta hrdost, když to se svým psem úspěšně zvládnete, ta je ohromná!
Další fotky jsou tady.