Letos jsme se konečně kvalifikovaly! A byla to jedna velká nádhera!
Veškerý grafický, textový a jiný obsah či součást těchto stránek je předmětem autorského práva ve smyslu Autorského zákona č. 121/2000 §11.
RSSPřidejte si naše stránky do své RSS čtečky!
21. září 2024 | Fotogalerie »2024
Letos jsme se konečně kvalifikovaly! A byla to jedna velká nádhera!
Mistrovství se konalo u rybníka Bezdrev v jižních Čechách, v kempu, kde kromě závodníků a všeho toho nutného mumraje kolem nikdo nebyl. Pro Kalicha ideální podmínky, krásné babí léto, terény parádní, organizace hladká... nic, co by nahrávalo nějakým výmluvám!
A stejně jsem ji nakonec sama skopla z postu nejvyššího! Ano, mohly jsme to vyhrát, ale: v poslední disciplíně (discrimination) jsem tak trochu zapomněla počítat... a i po nálezu posledního vzorku jsem pokračovala v hledání (panebože!!!!) a tak trochu jsem ji vehnala do pasti .. ano, nakonec vystřihla falešňáka (prvního v dvoudenním klání!) než mi docvaklo, že mám práci ukončit. Mohlo to být jednoznačné vítězství na body i na čas... takhle je to druhé místo, ale i to je famózní výsledek!!!!
Přidávám si sem na památku své autentické zpravodajství:
Mistrovství se koná v kempu Bezdrev u Hluboké nad Vltavou a v nejbližším okolí. Z domu to mám 160 km a dnes jsem to jela 4 hodiny. Bydlíme v chatce přímo na břehu rybníka: Rozára je nadšená!!!! Kalichovi se tu vůbec nelíbí a chce domů.
Slavnostní zahájení je zítra ráno v 7.Kalinka i já máme pomalá rána. První práce začínají v 8. Pořadí se určuje losem. Čekají nás velké přírodní terény (posuzuje Eva Černáková), malé přírodní terény (Klára Hlubocká), urbany (Radek Mladý), voda (Klára Hlubocká) a řady (Radek Mladý) - to vše v obtížnosti úrovni 2 a 3 rozvrženo do dvou dní s předpokládaným koncem v neděli v 15 hodin.
Vše běží podle plánu: vstáváni v 6, venčeni, krmeni a snídaně - vše v sotva probouzejícím se dni. Je psovská zima.
Je zahájeno a vylosováno - máme číslo 8 a to z hlediska harmonogramu vypadá docela přívětivě.
Od půl osmé do půl desáté jsme spaly. Dvacetiminutová čůrací procházka zpestřená řevem dvou záploťaků a producírující se černobílou kočkou zvedla Kalince náladu. Čeká nás první terén urban - ve škole. Já před tím školstvím neuteču.
Tak voda! 43 klárokroků členitého břehu rybníka, hodně kořenů a rostlin, 2 vzorky, celkový čas 10 minut. Hladina zvednutá - to Kali nevadí - ale dost vítr, takže VLNKY! Naštěstí nešplouchaly! Kali našla oba vzorky, s dopřesněním prvního v kořenech stromů si dávala dost na čas a já jsem se s hlášením nechtěla ukvapit. Takže první vzorek 4 a půl minuty, druhý pak za necelou minutu. Pochvala od rozhodčí za pěknou práci.
Už máme veget .Vyvenčeno, Rozinka si zaplavala a obě odpočívají. Dnešek byl na pohodu, zítra ji čekají tři terény poměrně rychle za sebou. A jako poslední řady - a to už asi bude dost na punk.
Z bujarého večírku jsem utekla už v devět, když začala panáková smršť! Noc byla studená, spaly jsme do půl sedmé, teď už máme po snidani, vyvenčeno, nakrmeno a v 9 nastupujeme do velké přírody. Snad nám náš spolubydlící (pavouk) přinese štěstí.
Velká příroda - velké otazníky! Terén v rovině, ale členitý a VELKÝ - 400 m2, hledaly jsme 4-8 vzorků s časovou dotací 20 minut. Kalinka se snažila a prvních deset minut běhala docela svižně. Je pořád mlha 10 stupňů a nefouká … pudr teda trochu šejdra bral, tak jsem šla po hraně a pak pásovala po cca 5 metrech. Terén jsme myslím vykryly pěkně - Díky Martin Brandner .. ve 12 minutě šlo Kalichovo nadšeni dost prudce dolů. První vzorek našla v 16. minutě. Byl jediný. Jinak se do pachu vůbec nedostala. Dobrá zpráva je, že jí nepoprdaly nervy a nevyšvihla nějakého falešňaka.
Malá příroda: erén na nerovné louce s dost vysokou trávou … hledaly jsme 2-4 vzorky s dotací 10 minut. Kali na začátku trochu vyšívala a snažila se “prodat” značení u dvou nebo tří falešných děr - ale to já už jí moc nežeru. Pak našla rychle za sebou tři vzorky a já jsem to po třech a půl minutách raději ukončila.
Řady: šly jsme je poslední a tak se všichni šli dívat. Kalina jela bomby a našla naprosto jistě všech 6 vzorků. Jenže paní profesorka neumí počítat! … neukončila jsem to a Kali pak vystřihla falešňáka. Mohly to být nejlepší řady z celého startovního pole!
Byla to obrovská zkušenost a s Kalichem fakt krásná jízda: předvedla to nejlepší, co v ní je. Ne tak já.... i tak je to ale famózní výsledek!!!