Veškerý grafický, textový a jiný obsah či součást těchto stránek je předmětem autorského práva ve smyslu Autorského zákona č. 121/2000 §11.

RSSPřidejte si naše stránky do své RSS čtečky!

Fotogalerie  › 2024  | Mistrovství ČR v noseworku

Mistrovství ČR v noseworku

21. září 2024 | Fotogalerie »2024

Letos jsme se konečně kvalifikovaly! A byla to jedna velká nádhera!

21-09-2024.jpg

Mistrovství se konalo u rybníka Bezdrev v jižních Čechách, v kempu, kde kromě závodníků a všeho toho nutného mumraje kolem nikdo nebyl. Pro Kalicha ideální podmínky, krásné babí léto, terény parádní, organizace hladká... nic, co by nahrávalo nějakým výmluvám!

A stejně jsem ji nakonec sama skopla z postu nejvyššího! Ano, mohly jsme to vyhrát, ale: v poslední disciplíně (discrimination) jsem tak trochu zapomněla počítat... a i po nálezu posledního vzorku jsem pokračovala v hledání (panebože!!!!) a tak trochu jsem ji vehnala do pasti .. ano, nakonec vystřihla falešňáka (prvního v dvoudenním klání!) než mi docvaklo, že mám práci ukončit. Mohlo to být jednoznačné vítězství na body i na čas... takhle je to druhé místo, ale i to je famózní výsledek!!!!

Přidávám si sem na památku své autentické zpravodajství:

Mistrovství se koná v kempu Bezdrev u Hluboké nad Vltavou a v nejbližším okolí. Z domu to mám 160 km a dnes jsem to jela 4 hodiny. Bydlíme v chatce přímo na břehu rybníka: Rozára je nadšená!!!! Kalichovi se tu vůbec nelíbí a chce domů.

Slavnostní zahájení je zítra ráno v 7.Kalinka i já máme pomalá rána. První práce začínají v 8. Pořadí se určuje losem. Čekají nás velké přírodní terény (posuzuje Eva Černáková), malé přírodní terény (Klára Hlubocká), urbany (Radek Mladý), voda (Klára Hlubocká) a řady (Radek Mladý) - to vše v obtížnosti úrovni 2 a 3 rozvrženo do dvou dní s předpokládaným koncem v neděli v 15 hodin.

Vše běží podle plánu: vstáváni v 6, venčeni, krmeni a snídaně - vše v sotva probouzejícím se dni. Je psovská zima.

Je zahájeno a vylosováno - máme číslo 8 a to z hlediska harmonogramu vypadá docela přívětivě.

Od půl osmé do půl desáté jsme spaly. Dvacetiminutová čůrací procházka zpestřená řevem dvou záploťaků a producírující se černobílou kočkou zvedla Kalince náladu. Čeká nás první terén urban - ve škole. Já před tím školstvím neuteču.

Tak voda! 43 klárokroků členitého břehu rybníka, hodně kořenů a rostlin, 2 vzorky, celkový čas 10 minut. Hladina zvednutá - to Kali nevadí - ale dost vítr, takže VLNKY! Naštěstí nešplouchaly! Kali našla oba vzorky, s dopřesněním prvního v kořenech stromů si dávala dost na čas a já jsem se s hlášením nechtěla ukvapit. Takže první vzorek 4 a půl minuty, druhý pak za necelou minutu. Pochvala od rozhodčí za pěknou práci.

Už máme veget .Vyvenčeno, Rozinka si zaplavala a obě odpočívají. Dnešek byl na pohodu, zítra ji čekají tři terény poměrně rychle za sebou. A jako poslední řady - a to už asi bude dost na punk.

Z bujarého večírku jsem utekla už v devět, když začala panáková smršť! Noc byla studená, spaly jsme do půl sedmé, teď už máme po snidani, vyvenčeno, nakrmeno a v 9 nastupujeme do velké přírody. Snad nám náš spolubydlící (pavouk) přinese štěstí.

Velká příroda - velké otazníky! Terén v rovině, ale členitý a VELKÝ - 400 m2, hledaly jsme 4-8 vzorků s časovou dotací 20 minut. Kalinka se snažila a prvních deset minut běhala docela svižně. Je pořád mlha 10 stupňů a nefouká … pudr teda trochu šejdra bral, tak jsem šla po hraně a pak pásovala po cca 5 metrech. Terén jsme myslím vykryly pěkně - Díky Martin Brandner .. ve 12 minutě šlo Kalichovo nadšeni dost prudce dolů. První vzorek našla v 16. minutě. Byl jediný. Jinak se do pachu vůbec nedostala. Dobrá zpráva je, že jí nepoprdaly nervy a nevyšvihla nějakého falešňaka.

Malá příroda: erén na nerovné louce s dost vysokou trávou … hledaly jsme 2-4 vzorky s dotací 10 minut. Kali na začátku trochu vyšívala a snažila se “prodat” značení u dvou nebo tří falešných děr - ale to já už jí moc nežeru. Pak našla rychle za sebou tři vzorky a já jsem to po třech a půl minutách raději ukončila.

Řady: šly jsme je poslední a tak se všichni šli dívat. Kalina jela bomby a našla naprosto jistě všech 6 vzorků. Jenže paní profesorka neumí počítat! … neukončila jsem to a Kali pak vystřihla falešňáka. Mohly to být nejlepší řady z celého startovního pole!

Byla to obrovská zkušenost a s Kalichem fakt krásná jízda: předvedla to nejlepší, co v ní je. Ne tak já.... i tak je to ale famózní výsledek!!!

Rána u Bezdrevu

Rána u Bezdrevu

Je to romantické - ale sakra brzo!

Je to romantické - ale sakra brzo!

Na první terén nachystáno

Na první terén nachystáno

Školní třída

Školní třída

Kalichovi se terén líbí

Kalichovi se terén líbí

A krabiček máme akorát!

A krabiček máme akorát!

Záznamy jsou důvěrné ... nikdo nic neví

Záznamy jsou důvěrné ... nikdo nic neví

Nástup do posledního terénu

Nástup do posledního terénu

Ano, zvesela!

Ano, zvesela!

Tak jasně, že tomu rozumím

Tak jasně, že tomu rozumím

Naštěstí je i Kalich v obraze

Naštěstí je i Kalich v obraze

Předvádí to nejlepší, co v ní je

Předvádí to nejlepší, co v ní je

Já jen odměňuji

Já jen odměňuji

A nějak v tom rauši zapomínám počítat

A nějak v tom rauši zapomínám počítat

No a co?

No a co?

Bude se vyhlašovat

Bude se vyhlašovat

Už první ocenění (nejlepší práce ve vodě) bylo milé

Už první ocenění (nejlepší práce ve vodě) bylo milé

Nejlepší vodař!

Nejlepší vodař!

A nakonec z toho bylo krásné druhé místo!

A nakonec z toho bylo krásné druhé místo!

Ona je skvělý parťák (ona jo!)

Ona je skvělý parťák (ona jo!)

Ti naši fanoušci to věděli nejlíp!

Ti naši fanoušci to věděli nejlíp!

Vyplatilo se!

Vyplatilo se!

Nejlepší v jednotlivých disciplínách

Nejlepší v jednotlivých disciplínách

Celkové výsledky

Celkové výsledky

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýzám návštěvnosti soubory cookie.
Používáním tohoto webu vyjadřujete svůj souhlas s naším využíváním souborů cookie. Další informace.